Български English Français
Начало » КЗЛД е сред победителите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019 г.

КЗЛД е сред победителите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019 г.

26.02.2020
КЗЛД е сред победителите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019 г.
На официална церемония в гр. София вчера – 25 февруари 2020 г., за девети пореден път бяха отличени победителите в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019 г. С тези награди Българската асоциация по информационни технологии отдава дължимото на всички личности, институции и организации, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция дават своя принос в развитието на информационните и комуникационните технологии през 2019 г.
В категорията „Публична администрация”  наградата получи Комисия за защита на личните данни за мобилното приложение „GDPR в твоя джоб” по проекта „SMEDATA: Осигуряване на най-висока степен на защита на неприкосновеността на личния живот и личните данни чрез иновативни инструменти за малки и средни предприятия и граждани”, което е цялостно информационно решение за разяснения и практически съвети относно европейското законодателство за защита на личните данни. Потребителският интерфейс, както и значителни части от съдържанието, са достъпни на английски, италиански и български език.
При връчването на наградата председателят на КЗЛД – Венцислав Караджов подчерта, че отличеният иновативен софтуер е един от малкото в България, който отговаря на изискванията на защита на личните данни при проектиране. Това е бъдещето на всеки софтуер, който желае трайно да намери своята реализация на пазара.Комисия за защита на личните данни, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Cookie Settings