Български English Français
Начало » На 28 януари Комисията за защита на личните данни отбелязва Деня за защита на личните данни

На 28 януари Комисията за защита на личните данни отбелязва Деня за защита на личните данни

23.01.2020
 
28 януари е Ден за защита на личните данни. Възникнал като „европейски”, тъй като идеята за отбелязването му е инициирана от Съвета на Европа, понастоящем той се чества в много страни в целия свят. Основната цел на това честване е повишаване на информираността и насърчаване на инициативите и добрите практики за разбиране правата, правилата, рисковете и гаранциите, свързани с обработването и защитата на личните данни.
И тази година, за 14-ти пореден път Комисията за защита на личните данни ще отбележи Деня за защита на личните данни с редица събития и инициативи.
От 11:00 до 12:30 часа, в зала „Заседателна” на КЗЛД се открива „Приемна за администратори на лични данни и граждани, в която експерти ще приемат посетителите и ще отговарят на въпросите им. Комисията кани граждани, администратори на лични данни и Длъжностни лица по защита на данните в откритата Приемна.
От 17:00 до 19:00 часа ще се състои общо мероприятие на КЗЛД и нейната администрация. В рамките на това събитие ще бъде връчена ежегодната годишна награда за журналистика (грамота и медал на КЗЛД).
Тъй като една от основните задачи на Комисията е да насърчава осведомеността и да формира на национално ниво ценностите на гражданите в областта на защитата на личните данни, както и по повод празника, КЗЛД издава информационна брошура относно правните основания за законосъобразно обработване на лични данни. Едновременно с това стартира анкета, насочена към длъжностните лица по защита на данните в публичния сектор. По повод на Деня за защита на личните данни ще бъде представено и мобилното приложение „GDPR в твоя джоб”.
 
Всеки ден обръщайте специално внимание на безопасността на Вашите лични данни! 
Очакваме Ви на 28 януари (вторник), от 11:00 до 12:30 часа, в откритата Приемна в сградата на КЗЛД (адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2)
 

 


Комисия за защита на личните данни, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2