Начало » Връчване на наградите от конкурса „Какво другите знаят за мен” на отличените участници Председателят на Комисията и Омбудсманът на Република България наградиха спечелилите участници

Връчване на наградите от конкурса „Какво другите знаят за мен” на отличените участници
Председателят на Комисията и Омбудсманът на Република България наградиха спечелилите участници

23.05.2017
 
На 19 май 2017 год. в хотел „Sense Hotel Sofia” се проведе церемонията по награждаване на спечелилите участници от конкурса на Комисията за защита на личните данни на тема „Какво другите знаят за мен?”.
  
 
Събитието, по повод връчване на наградите на спечелилите конкурса деца, бе уважено от Омбудсмана на Република България - Мая Манолова, представители на Министерство на образованието - дирекция „Съдържание на предучилищното и училищно образование“, на гражданския сектор и бизнеса.
  
 
„Благодаря за поканата! Този конкурс е една прекрасна инициатива, по повод 15 годишнината от създаването на Комисията, която мисля да „открадна”. Идеята за информиране на младото поколение относно тяхното поведение при споделянето на лична информация в Интернет е много хубава. Това е кауза, която подкрепям и Комисията може да разчита на мен за бъдещи инициативи”, каза г-жа Мая Манолова.
Изпълнителният директор на Фондация „Право и интернет”- Даниела Колева и Симона Чаракчиева от отдел „Корпоративни комуникации” на Виваком връчиха наградите на победителите в отделните категории - стихотворение, разказ, есе, рисунка и песен. Децата получиха награди - мобилни телефони, таблети, грамоти и подаръци от Виваком.
    
 Поощрителните награди на класираните деца на второ и трето място в отделните категории връчиха Омбудсманът на РБ - Мая Манолова и Председателят на КЗЛД - Венцислав Караджов. Наградите под формата на мобилни телефони, таблети, комплекти за рисуване и грамоти са подсигурени от Виваком, КЗЛД и Фондация „Право и интернет“.
Конкурсът за детско творчество се провежда за втори път от Комисия за защита на личните данни. Той протече при голям интерес, като в него се включиха повече от 250 деца от цялата страна на възраст от 7 до 18 години. Целта на конкурса бе да запознае българските ученици с възможностите на информационното общество и особеностите на услугите, които се предоставят по електронен път.

Комисия за защита на личните данни, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2