Добре дошли!

Комисията за защита на личните данни има удоволствието да Ви поздрави с Добре дошли на нашето празнично интернет издание, създадено специално, за да отбележи 28 януари – Деня за защита на личните данни и 10 години от създаването на Комисията за защита на личните данни.

Каним Ви да разгледате внимателно неговото съдържание, защото тук ще намерите нашите грижливо подбрани послания и съвети какво трябва да знаете за рисковете, свързани с ежедневното споделяне на лични данни.
Спряхме се на ситуациите, които според нас най-често срещате във вашето всекидневие – какви опасности крие видеонаблюдението, разпространението на лична информация в интернет, кога и как трябва да предоставяме данни от нашите документи за самоличност.

Разгледайте рубриките, посветени на деня за защита на данните и 10-та годишнина на КЗЛД, за да знаете кои са общоевропейските тенденции в областта на защитата на личните данни и нашите постижения, както и за да се информирате кой в Шенген има право да събира Ваши лични данни и как може да упражните правото си на достъп до тях.
Не забравяйте, както във всяка друга област от живота, по-добрата информираност води до по-висока отговорност и повишено внимание, а от там и до по-добра защита при преодоляване на различни рискове и опасности. Не бъдете небрежни към личните данни. Те са Ваши!

Видеоматериали


Конкурс за деца

Конкурс за деца


Официален сайт на Комисията за защита на личните данни